За рекреативце: Уређене нове стазе до Бањ брда

На Бањ брду, најпопуларнијем градском излетишту, уређене су нове пјешачко-рекреативне стазе у укупној дужини од 6,5 километара.

Градоначелник Игор Радојичић, који је данас и сам прошетао новоизграђеном стазом, рекао је да су рекреативци добили нови садржај са друге стране Бањ брда, односно стазу која креће изнад бање у Српским топлицама према ресторану „Новак“.

-На стази су направљене двије кућице, постављено je двадесетак клупа, a потребно је уредити још два мостића – казао је Радојичић.

Према његовим ријечима, уређење планинарско-пјешачких стаза активирано је с обзиром на то да шетња и рекреација постаје све више тренд и интересовање суграђана.

-Прошле године смо радили стазе са друге стране Бањ брда, а ове године остаје нам још да се уради стаза у Трапистима, гдје се, у сарадњи са Шумским газдинством, гради трим стаза на правцу од завода „Зотoвић“ до Крчмарица– закључио је Радојичић.

Идеја за уређење ових стаза потекла је од Планинарско-алпинистичког клуба „Самит“. Представник овог клуба Мирослав Тривић изразио је задовољство због тога што је популарно шеталиште добило нове садржаје, истичући да су новоуређене стазе изузетно угодне за шетњу.