Zabranjen rad ilegalnom parkingu u Rosuljama

Gradska inspekcija zabranila je rad ilegalnom parkingu u Rosuljama, u novoizgrađenom stambenom bloku kod tržnog centra „Tropik“, saopšteno je iz Odjeljenja za inspekcijske poslove.

Prema nalazu inspekcije, vlasnik parkinga, preduzeće „Golden kard“, koje je ujedno bilo i investitor u gradnji stambenog bloka, nelegalno je naplaćivao parking stanarima novoizgrađenih zgrada, iako, po aktuelnim gradskim propisima, trenutno ne postoji mogućnost da privatne kompanije naplaćuju parking.

Kako je potvrđeno u Tržišnoj inspekciji, ilegalna naplata utvrđena je metodom tzv. skrivenog kupca, odnosno na način da je inspektor, predstavljajući se kao obični građanin, pokušao da parkira svoje vozilo na ilegalni parking.

-Po pokušaju naplate, inspektor se predstavio, utvrdio stvarno stanje, i izrekao zabranu obavljanja ove aktivnosti, s obzirom na to da, prema važećim gradskim propisima, naplatu parkinga može obavljati isključivo Gradska uprava – saopšteno je iz Inspekcije.

Prema njihovom nalazu, „Golden kard“ je dnevnu kartu za parkiranje naplaćivao pet KM, a čak su nudili i šestomječnu kartu po cijeni od 180 KM.

-Tokom kontrole, odogovorna lica u ovom preduzeću tvrdila su da nisu upoznati s tim da ovakvo ponašanje predstavlja ilegalnu aktivnost, odnosno da nisu znali da to može raditi samo Gradska uprava – navode u Inspekciji.

Po njihovom nalazu, parking je u vlasništvu „Golden karda“, a parkiranje je najčešće naplaćivano stanarima obližnjeg stambenog bloka.

Iz Inspekcije upozoravaju da će u narednim danima pojačati nadzor nad ovom lokacijom kako ne bi došlo do ponavljanja prekršaja. Uz nalog za zabranu obavljanja ilegalne djelatnosti, „Golden kard“ će u narednim danima biti sankcionisan i prekršajnim nalogom zbog izdavanja nevažećih računa za parkiranje.