Забрањен рад илегалном паркингу у Росуљама

Градска инспекција забранила је рад илегалном паркингу у Росуљама, у новоизграђеном стамбеном блоку код тржног центра „Тропик“, саопштено је из Одјељења за инспекцијске послове.

Према налазу инспекције, власник паркинга, предузеће „Голден кард“, које је уједно било и инвеститор у градњи стамбеног блока, нелегално је наплаћивао паркинг станарима новоизграђених зграда, иако, по актуелним градским прописима, тренутно не постоји могућност да приватне компаније наплаћују паркинг.

Како је потврђено у Тржишној инспекцији, илегална наплата утврђена је методом тзв. скривеног купца, односно на начин да је инспектор, представљајући се као обични грађанин, покушао да паркира своје возило на илегални паркинг.

-По покушају наплате, инспектор се представио, утврдио стварно стање, и изрекао забрану обављања ове активности, с обзиром на то да, према важећим градским прописима, наплату паркинга може обављати искључиво Градска управа – саопштено је из Инспекције.

Према њиховом налазу, „Голден кард“ је дневну карту за паркирање наплаћивао пет КМ, а чак су нудили и шестомјечну карту по цијени од 180 КМ.

-Током контроле, одоговорна лица у овом предузећу тврдила су да нису упознати с тим да овакво понашање представља илегалну активност, односно да нису знали да то може радити само Градска управа – наводе у Инспекцији.

По њиховом налазу, паркинг је у власништву „Голден карда“, а паркирање је најчешће наплаћивано станарима оближњег стамбеног блока.

Из Инспекције упозоравају да ће у наредним данима појачати надзор над овом локацијом како не би дошло до понављања прекршаја. Уз налог за забрану обављања илегалне дјелатности, „Голден кард“ ће у наредним данима бити санкционисан и прекршајним налогом због издавања неважећих рачуна за паркирање.