Ефекти „Прољећа у Бањалуци“: Више од 140.000 посјетилаца, раст прихода од 4,5 милиона КМ

Блок догађаја, организован у оквиру „Прољећа у Бањалуци“, допринио је расту прихода у угоститетљству, трговини и хотелијерству за више од 4,5 милиона КМ у односу на исти период прошле године, а догађаји су окупили више од 140.000 посјетилаца, саопштио је данас градоначелник Игор Радојичић.

Током данашњег састанка са организаторима догађаја у оквиру „Прољећа у Бањалуци“, Радојичић је прецизирао да је овај блок догађаја, организован од половине априла до половине јуна, донио вишеструке позитивне ефекте како граду тако и пословној заједници и грађанима.

Према његовим ријечима, овај блок манифестација обухватио је више од 90 догађаја које су финансирали и Град и ораганизатори. Према сумираним подацима, ових 90 манифестација посјетило је више од 140.000 посјетилаца.

 

  • Више од 14.000 људи је учествовало у припреми и организацији поменутих догађаја, а посебно смо задовољни исказаним финансијским ефектима, пошто је у сектору трговине, угоститељства и хотелијерства дошло до раста прихода за 4,5 милиона КМ. Поред тога, забиљежен је раст броја ноћења у граду као и прихода од боравишне таксе – навео је Радојичић.

Он је оцијенио да приказани показатељи говоре да је обједињени блок догађаја итекако потребан Бањалуци.

  • Смисао организације „Прољећа у Бањалуци“ јесте да, с једне стране, домаћим грађанима понудимо занимљиве и нове садржаје, а са друге стране да туристима понудимо догађаје по којима ће памтити боравак у Бањалуци и који ће их и сљедећих година враћати у наш град – нагласио је Радојичић.

Он је најавио да ће, поведени добрим резултатима, овај блок догађаја бити организован и догодине, с тим да ће до краја ове године бити расписан и јавни позив који би омогућио свим грађанима са добрим идејама да се пријаве и буду у прилици да организују разне манифестације, било да се ради о култури, туризму или спорту.