Донација компаније „Colorit“: „Забавне школице“ за учење кроз игру

 Фото: А. Чавић

Фото: А. Чавић

У двориштима основних школа на подручју града исцртане су „забавне школице“, које на занимљив начин нуде едукативни садржај за малишане.

Ову акцију, у коју се на позив Града укључило 16 школа, подржала је друштвено одговорна фирма „Colorit“.

Тако су малишани у својим школским двориштима добили лијепо уређена мјеста за учење кроз игру, нешто попут учионице на отвореном – посебно значајне у условима пандемије.

Постављени полигони су намијењени ученицима свих узраста, посебно дјеце у нижим разредима. Функција ових школица је још већа када се узме у обзир чињеница да школска дворишта не користе само ученици, него и дјеца у свом слободном времену.

И реализацијом овог пројекта, Град је показао своје опредјељење за подршку образовном систему и нашој дјеци.

Подсјећамо да је Град обезбиједио бесплатне уџбенике за све основце из Бање Луке, подржава реконструкцију школских објеката, те пружа подршку школама код писања пројеката за међународне организације. Недавно је изграђено и кошаркашко игралиште испред Основне школе „Бранко Радичевић“ на Старчевици, изграђено дјечије игралиште у дворишту ОШ „Младен Стојановић“ у Бронзаном Мајдану, те саграђен паркинг у кругу ОШ „Милан Ракић“ у Карановцу који је сада издвојен од простора за кретање пјешака, чиме је знатно побољшана безбједност ученика.

Галерија фотографија: