Донација концерна „Аграм-Еурохерц“: Ново игралиште за вртић „Радост“

Захваљујући донацији концернa „Аграм– Еурохерц“ , вртић „Радост“ добио је ново дјечије игралиште.

-Добили смо још једно ново дјечије игралиште, и то четранаесто по реду у акцији Града и друштвено одговорних компанија. Уједно, чекамо реализацију још неколико договорених донација о изградњи игралишта – казао је градоначелник Игор Радојичић који је данас са представницима концерна „Аграм – Еурохерц“ озваничио завршетак радова на изградњи овог дјечијег игралишта.

Према његовим ријечима, дјеца из вртића имаће прилику да користе овај обновљени простор за игру.

И овом приликом, градоначелник Радојичић позвао је и друге друштвено одговорне компаније да се прикључје овој акцији, истичући да локација за градњу игралишта има на ширем подручју града.

Ново игралиште у вртићу „Радост“ коштало је 60.000 КМ, од чега је учешће „Аграма“ 50.000 КМ и Града 10.000 КМ. Радове је извело предузеће „Грађење Ђурић“.

Лауш 1 и 2

Одговарајући на питање новинара о могућности градње игралишта на Лаушу, градоначелник Радојичић је казао да је на простору МЗ Лауш 2 планирано игралиште које ће бити изграђено у сарадњи са УНДП-ом, док на простору МЗ Лауш 1 нема градске земље, иако постоји заинтересован донатор.

-Уколико постоји парцела у власништву који би неко донирао, онда бисмо могли изградити и игралиште у тој МЗ – нагласио је градоначелник Радојичић.