Донација „Делте“: Дограђен вртић у Обилићеву

Захваљући донацији компаније „Делта“, данас је у Обилићеву отворен реконструисани дио вртића „Бубамара“, у настојању да се обезбиједи смјештај што већег броја малишана у предшколским установама. Уз захвалност на донацији којом је повећан капацитет у овом вртићу, градоначелник Игор Радојичић истакао је како је циљ градске администрације да до краја 2020. године буде обезбијеђено 300 нових мјеста у вртићима.

– Током прошле године, отворили смо нове вртиће у Росуљама и Обилићеву. Ове године градићемо нови вртић „Колибри“ у Лазареву и идемо у реконструкцију вртића “Јежева кућица“. Нажалост, тендер за нови вртић на Старчевици, гдје већ имамо ријешен простор, већ два пута није успио. Данашњим проширењем „Бубамаре“, тиме би било омогућено још око 300 нових мјеста у нашим вртићима до краја 2020. године – казао је Радојичић.

 

Он је нагласио како је март мјесец у знаку компаније „Делта“ јер, поред данашње донације, 21. марта треба да буде отворен највећи шопинг мол у нашој регији „Делта планет“, а прије тога и значајан инфраструктурни пројекат везан уз тај објекат – највећи кружни ток у граду. Виши потпредсједник компаније „Делта холдинг“ Дејан Јеремић, нагласио је да су овом донацијом, у вриједности од око 60.000 КМ, жељели да помогну локалној заједници у којој послују.

– У Бањој Луци смо дочекани широм отворених руку, како се дочекују прави пријатељи и прави инвеститори – казао је Јеремић.

Директорица Центра за предшколско васпитање и образовање Јелена Куртиновић, прецизирала је да је донацијом „Делте“ обезбијеђен простор за смјештај 18 дјеце јасличког узраста.

– Овај простор је у потпуности саниран и опремљен потребним средствима за квалитетан васпитно – образовни рад са дјецом – казала је она.