Донација Адико банке: Старчевица добила дјечије игралиште

Малишани Стaрчевице добили су ново, савремено дјечије игралиште у Улици Симе Миљуша, саграђено у  оквиру велике акције Градске управе и друштвено одговорних компанија.

Новоизграђено игралиште донација је Адико банке, а данас су га свечано отворили градоначелник Игор Радојичић и чланица Управе Адико банке Бања Лука, Жаклина Димитријевић.

Радојичић је казао да је ово 19. дјечије игралиште саграђено у оквиру ове акције, подигнуто у посљедњих годину и по дана.

-Захваљући донацији Адико банке, која се свесрдно укључила у ову акцију, малишани из нашег највећег насеља добили су ново мјесто за игру – казао је Радојичић. Како је истакао, Старчевица, као велико насеље, има потребу за још дјечијих игралишта.

Најавио је да ће ускоро бити отворено и ново игралиште за малишане у Новој вароши, те позвао и друге друштвено одговорне компаније да се укључе у ову акцију.

Новоотворено игралиште у Симе Миљуша опремљено је бројним савременим реквизитима, који задовољавају највише свјетске стандарде.

-Ми смо у оквиру наше стратегије друштвено одговорног пословања одлучили финансирати обнову игралишта на Старчевици, како би најмлађи становници овог насеља добили адекватно мјесто за игру у неосредној близини својих домова – истакла је Жаклина Димитријевић, те додала да Адико банка континуирано ради на пројектима који унапређују животне услове дјеце и младих.

Према њеним ријечима, Адико банка, као друштвено одговорна компанија, донираће и GPS наруквице за дјецу са аутизомом, а планирана је и донација уџбеника за ученике неколико основних школа у БиХ.