Донатор „Тропик“: Ново игралиште за Нову варош

Почела је градња дјечијег игралишта у насељу Нова варош, у стамбеном блоку између улица Драгише Васића, Масарикове и Стевана Мокрањца.

Компанија „Тропик малопродаја“ донатор је овог игралишта у оквиру велике акције Градске управе и друштвено одговорних компанија. Процијењена вриједност игралишта је 66.456 КМ.

Према подацима надлежног Одјељења за комуналне послове, на постојећој зеленој површини у овом стамбеном блоку постављене играчке намијењене дјеци млађег узраста, налазе се у лошем стању. Идејним пројектом предвиђено је уклањање постојећих играчака, и увођење нових, које би одговарале тематици датог пројекта.

Избор играчака је предвиђен за узраст од три до 12 година, осим највеће играчке, која је намијењена за дјецу нешто старијег узраста.

На овом игралишту, како су појаснили надлежни, доминантна ће бити комбинована играчка, намијењена дјеци узраста од пет до 12 година, справа која подстиче развијање баланса код дјеце, те утиче на развој снаге и моторике.

Од садржаја за дјецу, узраста од три до 12 година предвиђене су играчке: љуљашка змија, дрвена кула бејби, вратило, љуљашка бејби. За подлогу на дјечијем игралишту, донатор је одабрао природни материјал – малч. Како је планирано, радови би требало да буду окончани крајем августа.

Поред тога, у близини игралишта биће обновљено припадајуће зеленило и засађено ново, украсно растиње.

По изградњи, ово ће бити 17. игралиште које је Бања Лука добила у оквиру велике донаторске акције, а која је покренута прошле године.

 Будући изглед игралишта

Будући изглед игралишта