Догодине: На Старчевици спортска дворана, а у Ади школа

Старчевица ће догодине добити своју прву спортску дворану, која ће бити изграђена уз Основну школу „Бранко Радичевић“, изјавио је данас градоначелник Игор Радојичић.

Током данашњег обиласка највеће школе у РС, која је недавно надограђена са осам нових учиниоца, Радојичић је исткао да ће, упоредо са овим пројектом, покренути и изградња нове школе у насељу Ада, које је, правно – формално, дјеловати као подручно одјељење ОШ „Бранко Радичевић“.

За изградњу дворане на Старчевици из градског буџета биће издвојено 800.000 КМ.

  • Очекујемо да ускоро распишемо јавну набавку за извођача радова, а радови би требало да трају 360 дана. Приједлог је да дворана буде јавног карактера, односно да дворану примарно користи школа, али и да, у слободним терминима, буде на располагању спортистима и спортским клубовима – рекао је Радојичић, послије данашњег састанка са министрком просвјете и културе Наталијом Тривић и в.д. директорa школе Наташом Зрнић.

Он је додао да је већ издат налог за пројектовање подручне школе у Ади, пошто је то насеље које веома брзо расте и гради се велики број објеката.

  • У складу с тим, очекујемо да ће бити и доста младих брачних парова са малом дјецом. Слиједи нам посао око процјене потенцијалног уписног подручја и евентуалног броја ђака. Уколико све околности буду повољне, очекујемо да бисмо темеље за нову школу у Ади могли да поставимо у наредној школској години – навео је Радојичић.

Министарка Тривић, нагласила је да ово министарство у наредној години планира низ инвестиција у изградњу, реконструкцију и адаптацију школа и школских спортских дворана.

  • ОШ „Бранко Радичевић“ је највећа основна школа у граду и у РС, а још увијек нема адекватну фискултурну салу која би задовољила потребе ученика нижих разреда. Изградњом спортске дворане, у овој школи ћемо практично заокружити једну цјелину која ће обухватити и новоизграђене учионице као и старији дио школе – рекла је Наталија Тривић.

Директорка школе Наташа Зрнић, изјавила је да ће изградњом нове спротске дворане бити ријешен дугогодишњи проблем ове школе у реализацији часова физичког васпитања.

  • Сви ученици школе би имали приступ фискултурној сали и настава би могла да се спроведе у пуном капацитету. Истовремено, изградњом подручног дојељења у Ади као петоразредне школе, умногоме би се растеретила настава у централној школи, а одјељења би имала оптималан број ученика – закључила је Зрнић.