Договорено проширење сарадње Бање Луке и Београда

Градоначелник Бање Луке Игор Радојичић разговарао је данас у Градској управи са градоначелником Београда Зораном Радојичићем.

У првој, званичној посјети Бањој Луци, откако се на челу Београда налази Зоран Радојичић, усаглашено је да два града наставе и прошире сарадњу у бројним областима, укључујући и интензивну културну размјену, која се, извођењем више позоришних представа, управо реализује у оквиру манифестације „Прољеће у Бањалуци“.

Градоначелник Бање Луке истакао је да је сарадња два града свестрана и да се реализује у више области, од привреде до културе.

– Захваљујући ранијим договорима, управо ових дана  у Бањој Луци су изведене представе за дјецу позоришта из Београда. И као што Српска увијек погледава на Србију, тако и Бања Лука погледава на Београд шта и како ради и увијек се трудимо да држимо тај контакт и сарадњу. Пред нама су широке могућности комуникације у различитим областима – истако је Игор Радојичић.

Градоначелник Београда Зоран Радојичић казао је да два града имају дугогодишњу сарадњу.

-Надам се да ћемо је наставити у многим областима, јер имамо велики простор за међусобну комуникацију – рекао је београдски градоначелник.

Он је истакао да се Бања Лука развија у савремени град, са правцем развоја у „паметни“ и „зелени град“.

-Градоначелник Бање Луке се бави значајним концептима савремених градова, као што су паметан и зелени град, што су такође области интересовања које ми у Београду желимо да развијемо и у вези с тим смо и данас причали. Један смо народ и морамо у тешким временима да помажемо једни другима и да сарађујемо још више у наредном периоду – закључио је Зоран Радојичић.