„Грађанска патрола“: Нови вандализам на игралишту код стадиона БСК-а

Путем мобилне апликације „Грађанска патрола“, суграђани су и током протекле седмице углавном пријављивали комуналне проблеме са терена. И овај пут издвојило се неколико тема, а то су кварови на јавној расвјети, непрописно одложен отпад, недостатак покопаца на шахтовима, оштећене играчке на дјечијим игралиштима и као посебан проблем – уништавање реквитзита на спортским игралиштима.

Грађани су пријавили оштећење спортских реквизита на игралишту код стадиона БСК-а у насељу Кочићев вијенац. Ово игралиште је обновљено прије двадесетак дана, а вандалско  понашање појединаца довело је до тога да је одваљен обруч коша и оштећена конструкција рукометног гола.  Исти случај забиљежен је недавно и у Равногорској улици у насељу Нова варош, гдје је на спортском игралишту одваљен обруч коша. Градска управа и овај пут најоштрије осуђује вандалско понашање појединаца и апелује на све грађане за чувају заједничку имовину, а све неправилоности да пријаве надлежним градским службама.

На дјечијим игралиштима у Алеји Светог Саве код дворане Борик и у Парку Младен Стојановић, пријављено је оштећење справа за игру. Из Одјељења за комуналне послове одговарају да ће се приступити поправци по избору најповољнијег понуђача на јавном позиву.

Мјештани Зеленгорске улице су пријавили да је тротоар затрпан грањем, а надлежне градске службе су издале налог предузећу „Чистоћа“ да уклони отпад и уреди локацију.

У Улици Саве Ковачевића пријављено је накривљено дрво на тротоару које угрожава безбједност саобраћаја. На основу пријаве, биће тражено мишљење стручне комисије која ће размотрити пријаву и одучити да ли ће дрво бити уклољено.

Када је у питању јавна расвјета, пријављено је да не раде свјетиљке које освјетљавају степенице на пасарели у Улици Иве Андрића, а одмах по пријему пријаве, издат је налог за поправку.

Недостатак поклопца на шахту пријављен је у Улици Јована Дучића, а надлежно одјељење је издало налог извођачу радова да постави нови поклопац.