„Грађанска патрола“: Највише пријава за дивље депоније и оштећење игралишта

Путем апликације „Грађанска патрола“, у посљедњих десетак дана, грађани су највише пријављивали непрописно одлагање отпада, као и оштећења реквизита на дјечијим и спортским игралиштима.

Непрописно одлагање отпада, грађани су пријавили у сљедећим улицама: Милана Бранковића, Деспота Стефана Лазаревића, Крфској, Мирка Ковачевића, Браће Чубриловић и у Булевару Степе Степановића.

  • По пријему пријава, „Чистоћи“ је наложено да уклони отпад – кажу у Одјељењу за комуналне послове.

Истовремено, грађани су пријављивали и неприкладно постављање контејнера у улицама Мајке Југовића, Стевана Булајића и Слободана Кустурића.

Пријављено је, такође, и оштећење справа на дјечијем игралишту у Улици Првог крајишког корпуса у Новој вароши, затим на игралишту у Улици Марка Краљевића, те на игралишту у Улици Бранка Ћопића, док је на спортском игралишту у близини Зеленог моста оштећен кош. У наредних неколико дана, биће санирана сва пријављена оштећења.

Станари улица Милоша Обилића, Сретена Стојановића и Вељка Млађеновића жалили су се да није покошена трава на дијелу зелених површина, док су грађани из Улице Михајла Пупина пријавили да на једном од стабала градског зеленила им осушених грана које могу представљати потенцијалну опасност. По пријаму тих пријава, надлежно градско одјељење издало је налог за кошење траве и орезивање осушених грана.