„Грађанска патрола“: Највише пријава за кошење у Борику и Обилићево

Суграђани су прошле седмице путем „Грађанске патроле“ највише пријављивали непокошене зелене површине у насељима Борик и Обилићево. Из надлежног Одјељења за комуналне послове истичу да је треће кошење јавних површина у Борику планирано за ову седмице, а за насеље Обилићево наредне седмице.

Више пријава односило се и на запрљане површине послије одвожења отпада, па су градске службе с тим у вези опоменуле „Чистоћу“ да обрати пажњу приликом одвоза отпада и оперу запрљана мјеста.

Суграђани су пријавили и да у Гундулићевој улици, послије саобраћајног удеса, недостаје једно стабло у дрвореду, на шта из надлежног одјељења одговарају да ће стабло бити засађено у току јесење садње у новембру.

Комунална полиција је, по пријави грађана путем мобилне апликације, регистровала непрописно паркирање у Војводе Степе Степановића, фотографисла возила и издала прекршајне налоге. Такође, констатовали су непрописно одлагање отпада у Вождовачкој, те неуредно контејнерско мјесто у Косовке дјевојке. У оба случаја наложено је уклањање односно чишћење, што је и урађено.