Gradonačelnik posjetio Kolo srpskih sestara

Gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković, razgovarao je danas, povodom pravoslavne Nove godine, sa članicama humanitarne organizacije Kolo srpskih sestara.

-Trudićemo se da svake godine budemo što bolji prijatelj i podrška Kolu srpskih sestara i našem narodu u svim izazovima sa kojima se suočavamo, a naći ćemo način i da otkupimo ručne radove vrijednih žena iz Kola srpskih sestara – istakao je gradonačelnik.

On je tokom svoje posjete naglasio da će organizacije poput ove u Gradu uvijek imati čvrstog partnera.

-Kada je srpskom narodu bilo najteže, članice Kola srpskih sestara su uvijek bile tu i ta uzajamna podrška traje duže od jednog vijeka. Kolo srpskih sestara je uvijek odražavalo sabornost i jedinstvo našeg naroda. Danas, kada dočekujemo pravoslavnu Novu godinu, moja želja je bila da se upoznam sa radom i djelovanjem ove organizacije. Vidljiv je njihov veliki humanitarni rad, kroz ambulantu i ostale usluge koje su besplatne za građane. Nažalost, imamo sve više onih koji nemaju osnovne uslove za život i egzistenciju i dužni smo da im pomognemo – rekao je Stanivuković.

On je pozvao sve građane Banje Luke da budu solidarni u prazničnim danima i da podrže rad humanitarnih udruženja.

Bosiljka Herbez iz Kola srpskih sestara, izrazila je zadovoljstvo činjenicom da je gradonačelnik našao vremena da posjeti ovu humanitarnu organizaciju.

-Mi smo organizacija koja datira još od 1902. godine i kroz čitavu istoriju smo uvijek uz naš narod, pogotovo kada naiđu nesreće i teška vremena. Do sada smo imali lijepu saradnju sa Gradskom upravom, a nadamo se da ćemo tu saradnju podići na još viši nivo. U Republici Srpskoj i Federaciji BiH imamo 37 organizacija Kola srpskih sestara. Kada su u pitanju socijalno ugroženi, svakog dana imamo sve više pojedinaca koji dolaze po pomoć. U prošloj godini smo podijelili oko 300 paketa pomoći za socijalno ugrožene porodice, a podijelićemo i svetosavske paketiće za oko 130 djece – izjavila je Herbez.

Kako ističu, želja im je da svojim dobrotvornim radom obuhvate što veći broj ljudi kojima je potrebna pomoć i da nastave svoju misiju dobročinstva, bez obzira na nacionalnu i vjersku pripadnost.

Galerija fotografija: