Градоначелник посјетио Коло српских сестара

Градоначелник Бање Луке Драшко Станивуковић, разговарао је данас, поводом православне Нове године, са чланицама хуманитарне организације Коло српских сестара.

-Трудићемо се да сваке године будемо што бољи пријатељ и подршка Колу српских сестара и нашем народу у свим изазовима са којима се суочавамо, а наћи ћемо начин и да откупимо ручне радове вриједних жена из Кола српских сестара – истакао је градоначелник.

Он је током своје посјете нагласио да ће организације попут ове у Граду увијек имати чврстог партнера.

-Када је српском народу било најтеже, чланице Кола српских сестара су увијек биле ту и та узајамна подршка траје дуже од једног вијека. Коло српских сестара је увијек одражавало саборност и јединство нашег народа. Данас, када дочекујемо православну Нову годину, моја жеља је била да се упознам са радом и дјеловањем ове организације. Видљив је њихов велики хуманитарни рад, кроз амбуланту и остале услуге које су бесплатне за грађане. Нажалост, имамо све више оних који немају основне услове за живот и егзистенцију и дужни смо да им помогнемо – рекао је Станивуковић.

Он је позвао све грађане Бање Луке да буду солидарни у празничним данима и да подрже рад хуманитарних удружења.

Босиљка Хербез из Кола српских сестара, изразила је задовољство чињеницом да је градоначелник нашао времена да посјети ову хуманитарну организацију.

-Ми смо организација која датира још од 1902. године и кроз читаву историју смо увијек уз наш народ, поготово када наиђу несреће и тешка времена. До сада смо имали лијепу сарадњу са Градском управом, а надамо се да ћемо ту сарадњу подићи на још виши ниво. У Републици Српској и Федерацији БиХ имамо 37 организација Кола српских сестара. Када су у питању социјално угрожени, сваког дана имамо све више појединаца који долазе по помоћ. У прошлој години смо подијелили око 300 пакета помоћи за социјално угрожене породице, а подијелићемо и светосавске пакетиће за око 130 дјеце – изјавила је Хербез.

Како истичу, жеља им је да својим добротворним радом обухвате што већи број људи којима је потребна помоћ и да наставе своју мисију доброчинства, без обзира на националну и вјерску припадност.

Галерија фотографија: