Горња Пискавица добија нови друштвени дом

Упоредо са обновом друштвених домова у Пискавици и Залужанима, покренуте су и активности на изградњи дома у Горњој Пискавици, у оквиру велике акције оживљавања друштвених садржаја на приградском и сеоском подручју.

У оквиру припреме овог пројекта, у току је тендер за израду главног пројекта за градњу друштвеног дома у Горњој Пискавици, како би током године почела и реализација на терену.

Истовремено, у пуном јеку су радови на обнови објекта дома у Пискавици, гдје је већ замијењена вањска столарија и ради се кров.

У Залужанима су радови кренули прије десетак дана и у плану је такође да се замијени комплетна столарија, те дјелимична обнова унутрашњности објекта. По обнови ова два дома, локална културно-умјетничка друштва и друга удружења добиће далеко боље услове за рад, уз уштеду и енергија јер су садашњи објекти енергетски неефикасни.

Програм обнове и изградње друштвених домова започео је 2017. године, с циљем да се добију мјеста за окупљање грађана са много бољим условима. У оквиру овог пројекта, до сада је већ обновљено или изграђено више друштвених домова у приградским насељима и селима. Изграђени су, тако, нови друштвени домови у Љубачеву и Крминама, Крчмарице су у изградњи, а обновљени су друштвени објекти у Мишином хану, Верићима и Дебељацима.

 Радови на дому у Пискавици (Фото: КУД ″Пискавица″)

Радови на дому у Пискавици (Фото: КУД ″Пискавица″)