Вртић „Јежева кућица“: Нови простор за још 50 малишана

Више од 50 малишaна биће смјештено у новом дијелу вртића „Јежева кућица“, у најстаријем предшколском објекту у граду. Санација додатаног крила овог вртића почела је данас, а радови би требало да буду завршени већ најесен.

Градоначелник Игор Радојичић, који је присуствовао почетку радова, изјавио је да се у Бањој Луци наставља акција обнове и изградње објеката предшколских установа.

  • Поред постојећег вртића „Јежева кућица“, ради се санација објекта који је већ годинама девастиран и ван употребе. Добићемо нов и савремен простор за смјештај наше дјеце, а пројекат реализујемо са Развојним програмом Уједињених нација (УНДП). Рок за завршетак радова је 80 дана и надамо се да ћемо најесен, на располоагању имати нови објекат – рекао је Радојичић.

Директор Центра за предшколско васпитање и образовање Јелена Куртиновић, нагласила је да ова установа има све више захтјева родитеља за смјештај дјеце у вртиће.

  • Родитељи су схватили значај предшколског васпитања и ми се трудимо да обезбиједимо адекватан смјештај за што више наше дјеце . На радост свих нас, данас почињемо радове на још једном објекту и, са почетком школске године, имаћемо практично нов вртић уз постојећу „Јежеву кућицу“ – казала је Куртиновић.

Радушка Цупаћ из УНДП-а, навела је да је ова организација, уз подршку Владе Шведске, заједно са Градском управом, до сада извела реконструкцију осам објеката у области образовања у Бањој Луци, а уз подршку Министарства за просторно уређење, грађевинарство и екологију РС – још четири. Уз то, најавила је Цупаћ, ускоро ће, у сарадњи Града и УНДП-а, бити инсталирана нова јавна расвјета у још 80 улица на подручју Бање Луке.