Врбања: Канализација за Ђурђевданску улицу

У Ђурђевданској улици данас је почела изградња канализационе мреже, једног од више пројеката из ове области које ће у наредним мјесецима бити релизовани на подручју насеља Врбања.

  • Послије завршетка пројекта водоснабдијевања горње висинске зоне Зеленог вира, који такође припада овој мјесној заједници, сада смо у фази почетка неколико пројеката канализације, што су дугогодишњи захтјеви мјештана овог насеља – истакао је градоначелник Игор Радојичић, који је данас обишао ову улицу.

Он је најавио још два пројекта изградње канализације у Врбањи, и то у улицама Мис Аделине Ирби и Цариградској.

  • Вриједност ова два пројекта је око 250.000 КМ и налазе се у инвестиционом блоку „Вода 2“, за који је у току јавна набавка – истакао је Радојичић.

Средства за изградњу канализације у Ђурђевданској улици обезбједио је Секретаријат за расељена лица и миграције РС, и то кроз финансирање пројеката инфраструктуре у повратничким као и насељима гдје постоје интерно расељена лица.

  • Наставићемо и даље радити ове инфраструктурне пројекте са Градом Бања Лука како у повратничким, тако и у насељима са интерно расељеним лицима – казао је Марко Аћић, директор Секретаријата и најавио да ће ускоро почети градња још једне зграде од 50 станова из пројекта социјалног становања у насељу Ада.

Предсједник Савјета Мјесне заједнице Врбања Душан Јањић изразио је захвалност због најављених пројеката на подручју овог насеља.

  • Од 2012. године до данас, у изградњу јавне инфраструктуре на подручју Врбање уложено је око 4,7 милиона КМ – казао је Јањић и додао да је у том периоду асфалтирано 27 улица у насељу, те ријешено водоснабдијевање свих домаћинстава.