Врбања: Канализација за више улица

У насељу Врбања, у Ђурђевданској улици, завршени су радови на изградњи канализационе мреже, а за 15-так дана на подручју тог насеља настављају се нови пројекти градње канализационе мреже, али и изградње новог вртића.

– У Ђурђевданској улици је неколико десетина кућа већ прикључено на мрежу, а преостали мањи дио канализације биће изграђен кроз велики пројекат „Вода 2“ – казао је градоначелник Игор Радојичић приликом посјете МЗ Врбања.

Он је најавио да ће у Врбањи ускоро почети и изградња канализације у улицама Мис Аделине Ирби и Цариградској. Такође, најавио је и скори почетак радова на будућем вртићу у Врбањи.

Средства за изградњу канализације у Ђурђевданској улици обезбједио је Секретаријат за расељена лица и миграције РС, и то кроз финансирање пројеката инфраструктуре у повратничким као и насељима гдје постоје интерно расељена лица.

Према подацима Савјета МЗ Врбања, од 2012. године до данас, у изградњу јавне инфраструктуре на подручју Врбање уложено је око 4,7 милиона КМ. У том периоду асфалтирано 27 улица у насељу, те ријешено водоснабдијевање свих домаћинстава.

 Ђурђевданска улица: Радови успјешно окончани (Фото архива)

Ђурђевданска улица: Радови успјешно окончани (Фото архива)