Вода 1: ускоро вода у Пискавици и Радосавској

У оквиру великог пројекта „Вода 1“ којим је током ове године предвиђена изградња 56 километара нове водоводне мреже на руралном и приградском подручју Бање Луке, интензивно се ради и на изградњи водовода у правцу Горње Пискавице, са завршетком у селу Бузаџије те на правцу Радосавска – Славићка.

Према подацима Одјељења за комуналне послове, на мрежи према Горњој Пискавици, од планираних 20 већ је урађено 16 километара мреже, а ускоро би требало да почну радови на изградњи резервоара и пумпне станице „Клупе“. Мјештани Пискавице с нестрпљењем очекују реализацију овог пројекта.

  • Веома смо задовољни тиме што ћемо ускоро трајно ријешити питање водоснабдијевања нашег краја – истиче предсједник Савјета мјесне заједнице Горња Пискавица Горан Кнежевић.

Истовремено, у овом крају се интензивно ради и на водоводној мрежи за снадбијевање Радосавске. У оквиру овог пројекта, већ је урађен већи дио мреже од резервоара „Ђурића главица“ па до Радосавске .

  • До самог села остало је око 600 метара, што ће бити ускоро готово. Послије тога ће почети градња око шест километара мреже у самом селу – кажу у Одјељењу за комуналне послове.

Завршетком ова два пројекта, биће обезбијеђено стабилно снабдијевање водом више стотина домаћинстава овог краја.