Велики пројекат: Више од 1.500 ЛЕД свјетиљки у јавној расвјети

У 79 улица на подручју осам насеља, стара расвјета биће замијењена новим ЛЕД свјетиљкама, у оквиру великог пројекта модернизације градског система расвјете.

Овогодишњи радови почели су крајем прошлог мјесеца од насеља Паприковац, гдје је у више улица инсталирана савремена расвјета, а како су навели из Одјељења за комуналне послове – ови радови убрзо услиједиће на подручју насеља Лазарево.

Уз ова два насеља, нове ЛЕД свјетиљке замијениће старе и у више улица на подручју: Нове вароши, Центра, Обилићева, Старчевице, Борика и Кочићевог вијенца.

Ријеч је о пројекту енергетске ефикасности који Град ради са Развојним програмом УН-а (УНДП) већ другу годину, а овај пут биће инсталирано више од 1.500 ЛЕД сијалица.

У оквиру тог пројекта, прошле године је инсталирано преко 1.800 ЛЕД сијалица у 60 бањалучких улица, односно у шест мјесних заједница.

Како истичу у Одјељењу за комуналне послове, вишеструки је ефекат овог посла – са једне стране добија се квалитетна расвјета, а са друге старне – значајна уштеда електричне енергије од преко 60 одсто.

 Фото архива

Фото архива