Ватрогасци и Цивилна заштита чистили корито Врбаса у Трапистима

У оквиру настојања да се у што већој мјери очисте сви водотокови пред кишну сезону, данас су припадници Ватрогасне бригаде и Цивилне заштите Бања Лука чистили дио корита Врбаса у насељу Траписти, гдје је уклоњена већа количина дрвећа и смећа.

-Ово је била и инцијатива Удружења грађана „Лендрин млин“ да уредимо овај дио обале Врбаса, омиљеног окупљалишта за мјештане Лазарева, Траписта и околних насеља гдје је неколико дрвећа и већих грана стварало природну брану на којој се накупљало смеће, а уједно је постојала могућност да дође до ерозије обале – истакао је шеф Одсјека за послове цивилне заштите и професионалне територијалне ватрогасне бригаде Младен Ћућун.

На Лендрином млину годинама је одржавана и позната манифестација „Котлићијада“, која се организовала у оквиру манифестације „Љето на Врбасу“.

Захваљујући на помоћи припадницима Цивине заштите, у Удружењу „Лендрин млин“ истичу да су веома заинтересовани да се поново организује ова манифестација, те да је веома важно да се одржава корито Врбаса.

-У сарадњи са Градском управом желимо да уредимо корито и обале Врбаса и да поново покренемо манифестацију која је за кратко вријеме постала препознатљива у цијелом граду, али је послије смрти првог предсједника Удружења Славка Чикића угашена – каже један од покретача ове инцијативе и члан Удружења Филип Косановић.