„Прољеће у Бањалуци“: „Васкршњи концерт“ од 1. до 5. маја

У организацији АНИП „Младост“, од 1. до 5. маја биће одржан 16. међународни фестивал дјечијег фолкора „Васкршњи концерт“.

Како су саопштили организатори, циљ манифестације, која се одржава у оквиру „Прољећа у Бањалуци“, је традиционално окупљање дјечијих фолклорних ансамбала из региона, који промовишу разноликост фолклорне културе и изворности мелоса.

„Васкршњи концерт“ је постао мултикултуралан јер учесници истовремено представљају своје државе, народе и националне мањине.

На фестивалу, који окупља дјецу од шест до 16 година, ове године учествоваће 13 културно-умјетничких друштава  из: Пољске, Србије, Црне Горе, Хрватске и БиХ. Осим у  Бањој Луци, фестивал ће бити одржан у Градишци и Масловарама у Котор Варошу.

У оквиру фестивала, планиране су радионице за све учеснике, као и „Гастро фест“ 2. маја у Залужанима, гдје ће се представити шест удружења жена са традиционалном храном и четири мајстора старих заната.

Отварање фестивала планирано је да буде на тврђави Кастел, а у случају невремена биће одржано у Градском позоришту „Јазавац“.

Детаљније о програму погледајте овдје.