„БЛ бајк“ на зимској паузи

Систем аутоматског изнајмљивања бицикала, „БЛ бајк“, овогодишњу сезону завршава са 1.505 активних корисника.

Како су најавили из Одјељења за саобраћај и путеве, сутра 18. новембра је задњи дан у овој години када ће Бањалучани моћи да користе услуге „БЛ бајкa“, након чега слиједи зимска пауза, све до прољећа – што је уобичајена пракса у свим градовима у којима постоји овакав систем.

„Бл бајк“ у нашем граду функционише већ три године. Систем тренутно има 40 бицикала на пет локација: Улица краља Петра I Карађорђевића (преко пута зграде Градске управе), код воденог парка Аквана, у Улици Мајке Југовића код Студентског центра „Никола Тесла“, у Парку „Младен Стојановић“ и у Обилићеву на раскрсници Цара Лазара и Источног транзита.

Систем функционише на начин да се корисник прво треба регистровати, и то путем интернета, мобилне апликације, директно на терминалу или доласком у просторије Одјељења за саобраћај и путеве. Након регистрације, кориснику ће бити омогућено да изнајми бицикл на начин да, изврши своју идентификацију, уноси број бицикла који је на располагању на терминалу, након чега систем аутоматски откључава бицикл. Након завршетка вожње корисник враћа бицикл на један од терминала, и систем аутоматски врши обраду и наплату у зависности од времена кориштења бицикла.

Цијене изнајмљивања бицикала су повољне: пола сата у току дана је бесплатно, а након тога сваки сљедећи започети час је 1,5 КМ.