Besplatni udžbenici za djecu iz porodica u stanju socijalne potrebe

Povodom početka školske godine, zamjenik gradonačelnika Srđan Amidžić, uručio je danas komplete udžbenika i školskog pribora djeci iz porodica koje su korisnici prava na novčanu pomoć.

  • Zajedno sa Centrom za socijalni rad, obezbijedili smo knjige i školski pribor za ove porodice čime smo nastavili našu akciju uručenja udžbenika i pribora za djecu iz socijalno osjetljivih kategorija stanovništva. Sigurno je da ćemo nastaviti sa ovim akcijama i pomagati onima kojima je pomoć najpotrebnija, a svim učenicima želim uspješnu školsku godinu – rekao je Amidžić.

Direktor Centra za socijalni rad Irena Joldžić, kazala je da je danas uručeno 19 paketa udžbenika i pribora.

  • Ukupno, u ovoj kategoriji imamo 24 porodice sa djecom školskog uzrasta, ali su djeca iz pet porodica dobila udžbenike po drugim osnovama, tako da smo danas pomogli 19 porodica koje su korisnici prava na novčanu pomoć – rekla je Joldžić i dodala da je, za ove porodice, Centar za socijalni obezbijedio i pakete sa prehrambenim namirnicama i higijenskim potrepštinama.

Grad Banja Luka je obezbijedio pakete udžbenika i školskog pribora za djecu iz višečlanih porodica, romske populacije i socijalno ugroženih porodica.