Бесплатни уџбеници за дјецу из вишечланих породица

Уочи почетка нове школске године, градоначелник Игор Радојичић данас je представницима Удружења породица са четворо и више дјеце уручио 76 комплета уџбеника. Ради се о комплетима уџбеника, намијењеним за дјецу у узрасту од трећег до деветог разреда.

  • Град Бања Лука подржава дјецу из породица са четворо и више дјеце као и рад самог удружења. Поред овога, имамо и друге линије помоћи за вишечлане породице. Боравак дјеце из ових породица у вртићима је бесплатан, а средњошколци и студенти из ових породица, без обзира на смјер, имају право на градске стипендије – рекао је Радојичић.

Предсједник Удружења породица са четворо и више дјеце, Јован Радовановић, изразио је захвалност Граду на донираним уџбеницима и нагласио да је ово велика помоћ вишечланим породицама.

  • Овим смо комплетирали опремање ученика за предстојећу школску годину, јер значајну помоћ имамо и од ресорног минситарства. Веома смо задовољни досадашњом сарадњом, јер је ово већ седма година како наша дјеца добијају веома значајну помоћ од Града – закључио је Радовановић.

Истовремено, начелник Одјељења за културу, туризам и социјалну политику, Невен Станић, уручио је бесплатне комплете уџбеника за дјецу из ромске популације. Уџбенике је добило 20 ученика као помоћ Града на почетку школске године.