Бесплатни уџбеници за дјецу из хранитељских породица

Хранитељске породице добиле су данас једнократну новчану помоћ која ће бити искориштена за набавку уџбеника и школског прибора за дјецу из ових породица. Захваљујући овој помоћи, полазак у школу олакшан је за 18 основаца и 19 средњошколаца.

Градоначелник Игор Радојичић, нагласио је да су овим симболичним гестом, још једном жељели да укажу да хранитељске породице требају и морају имати помоћ друштвене заједнице.

  • Желимо да људи који су одлучили да буду хранитељи осјете да имају помоћ, сарадњу и разумијевање друштвене заједнице. Прије годину дана смо дефинисали да овој дјеци можемо помоћи на два начина, а то је финансијска помоћ за набавку уџбеника те бесплатан јавни превоз. Овај други сегмент ћемо реализовати у наредном периоду – рекао је Радојичић И напоменуо да се до 15. новембра ове године за помоћ могу пријавити и студенти из хранитељских породица.

Рената Ритан Јелић из Центра за социјални рад, прецизирала је да је на подручју Бање Луке у 48 хранитељских породица смјештено 63 дјеце.

  • Центар за социјални рад пружа сваку врсту подршке дјеци која из било којег разлога остану без родитељског старања, обезбјеђујемо дјетету потребне услове за психофизички развој, а породицама смо доступни 24 часа дневно – казала је Ритан Јелић.

Игор Дојдер, који заједно са супругом већ десетак година води бригу о дјетету без родитељског старања, захвалио се на указаној помоћи, истичући да је за њих од велике важности што је Град Бања Лука и на овај начин исказао бригу и помогао хранитељским породицама у њиховој хуманој мисији.