„Бања Лука људског лица“: Представљени досадашњи резултати

 

Градоначелник Игор Радојичић, присуствовао је вечерас у Дому омладине промоцији пројекта „Ново младо лице града повезује…“, у оквиру којег су удружења грађана представила своје досадашње резултате у оквиру платформе “Бања Лука људског лица”.

Радојичић је нагласио да “Бања Лука људског лица”, као јединствен пројекат, обухвата низ садржаја за бројне грађана за које се сматрало да заслужују посебну пажњу.

-Ради се о дјеци, младима, старијим суграђанима, лицима са потешкоћама у развоју и ту су нам партнери велики број удружења грађана – нагласио је он.

Један од сегмената тог програма јесте и ревитализација Дома омладине, у коме је  неколико невладиних организација почело са развијањем више пројеката за младе.

-Циљ нам је да је овај простор стално пун, да млади нађу за себе различите садржаје – навео је Радојичић.

Град ће, како је најавио, наставити овај пројекат и у наредној години, када ће расписати јавне позиве по више линија за различите пројекте са приоритетима на категорије грађана за које сматрамо да заслужују посебну пажњу.

Вечерас су се представили и млади који су у протеклом периоду прошли обуке о јавном наступу и заговарању. Вечерашњи програм организовао је Перпетум мобиле – Институт за развој младих и заједнице Бања Лука.

Извршни дирекор ове организације Илија Трнинић казао је да је приказан и документарни филм “Тамо”, који на мало другачији начин приказује ово друштво.

-Дакле, циљ вечерашњег програма јесте да се јавност упозна о различитим садржајима и сервисима које пружају организације цивилног друштва у оквиру “Бање Луке људског лица”. Ово је један добар примјер сарадње Града и удружења грађана – закључио је Трнинић.