Бања Лука слави Спасовдан

Бања Лука данас обиљежава Спасовдан, славу града и Саборног храма Христа Спаситеља. У јутарњим часовима одржана је света архијерејеска литургија коју је служио епископ бањалучки Јефрем, а послије освештања славког колача и жита, услиједила је литија око Саборног храма.

Честитајући суграђанима крсну славу, градоначелник Игор Радојичић казао је да ове године град Спасовдан дочекује у другачијим околностима.

  • Сви показетељи које имамо посљедњих дана говоре о томе да се епидемија вируса корона смирује и да смо кроз тај велики изазов прошли. Остају социјалне и економске посљедице, али смо одлучили да уз све проблеме и изазове, наставимо истим развојним путем – нагласио је Радојичић.

Радојичић је подсјетио да је Град посљедњих година правио озбиљне развојне кораке и имао позитивне кораке у свим елементима, те изразио очекивање да ће наставити тим путем.

-То значи велики број улагања у граду, побољшавање услова живота, градњу комуналне инфраструктуре, вртића, саобраћајница, мостова и свега што грађанима треба – поручио је Радојичић.

Данашњу крсну славу – Спасовдан, Радојичић је честитао и пријатељским градовима Београд и Источно Сарајево.

Предсједник Скупштине града Зоран Талић, уз честитке грађанима за крсну славу, напоменуо је да је Град предузео све активности када је у питању заштита здравља становништва и јавног здравља.

  • Надам се да ћемо превазићи посљедице, прије свега економске и да ћемо се вратити инвестиционим активностима које смо имали прије пандемије – рекао је Талић.