„Бања Лука се гради“: Отворен нови дио школе на Старчевици

Дјеца у Основној школи „Бранко Радичевић“, највећој школи у РС са више од 1.800 ученика, више неће похађати наставу у три смјене, након што је данас, уочи почетка нове школске године, и званично отворен дограђени дио школе, са осам нових учионица.

Нови дио школе, данас су свечано отворили градоначелник Игор Радојичић, предсједница РС Жељка Цвијановић, предсједник НСРС Недељко Чубриловић и директорица Дарија Мићић. Рјешавање овог, вишедеценијског проблема, један је од интегралних дијелова програма „Бања Лука 2025“, који је промовисан 2016. године. Послије доградње школе, ускоро слиједи још један нови пројекат – изградња спортске дворане.

Градоначелник Радојичић прецизирао је да су доградњом нових учионица створени услови да се укине трећа смјена, али да се посао у овој школи не завршава.

  • Друга фаза је градња спортске дворане, за штo смо урадили пројект и ако све буде текло по плану, њена градња требалo би да почне наредне године- истакао је он.

Будући да овој школи гравитира и насеље Ада, у коме је такође интезивирања градња и насељевање, дат је налог да се иде у пројектовање једне школе на том простору.

Директорица ОШ „Бранко Радичевић“  Дарија Мићић је истакла како је од изузетне важности за ученике што се у наредној школској години укида трећа смјена.

  • Током радова, дограђене су нове учионице, обновљено гријање и тиме створени бољи услови рада за ученике и наставнике – истакла је она.

Вриједност ове инвестиције је 1,6 милиона, а средства је обезбиједила Влада РС.

  • Република Српска мора да обезбиједи добре услове за рад наше дјеце и ученика у нашим школама, јер желимо да створимо школе која ће бити по свим стандардима савременог доба – нагласила је министарка просвјете и културе Наталија Тривић.

Цвијановић: Бољи услови за ученике

Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић је истакла да доградњом осам нових учионица школска година у овој школи почиње у бољим условима.

  • Поносна сам што смо доносили значајне одлуке јер су у Српској отваране школе, вртићи, студентски домови. То показује нашу опредијељеност да улажемо у образовање – нагласила је Цвијановићева.