„Бања Лука се гради“: Интензивни радови на градњи пута према Мотикама

На градилишту пута од Петрићевца према Мотикама, једног од највећих овогодишњих саобраћајних пројеката, у току је изградња потпорних зидова и пратеће оборинске и фекалне канализације, саопштено је из Одјељења за саобраћај и путеве.
 
Према њиховим подацима, реализација једног од наважнијих пројеката у области саобраћајне инфраструктуре, вриједне око два милиона КМ, одвија се у складу са плановима и уз „живу“ динамику радова на терену.
Пошто се ради о захтјевном пројекту, радови се одвијају по фазама. Након постављања канализационих цијеви, услиједиће рад на водоводу, а након тога и радови на самој саобраћајници  – кажу у овом одјељењу.

У првој фази, предвиђена је изградња 1,2 километра изградње саобраћајнице на потезу од тзв. жутих зграда до објекта „Павловић турса“. По пројекту, гради се модерна саобраћајница ширине шест метара, са обостраним тротоарима, фекалном и оборинском канализацијом, као и јавном расвјетом.

Досадашња саобраћајница у Улици краља Алекандра је била неусловна и дотрајала, те је одлучено да се иде у потпуну реконструкцију односно изградњу нове саобраћајнице. Изградња ове саобраћајнице почела је 23. марта ове године, у оквиру великог инвестиционог циклуса под називом „Бања Лука се гради“.
У оквиру овог циклуса, крајем марта почела је и изградња амбуланте породичне медицине, у оквиру радова на првој фази будућег, вишенамјенског објекта у којем ће бити смјештени и вртић и просторије мјесне заједнице. У првој фази, градиће се амбуланта, и то новцем из градског буџета, док је остатак потребних средства, од око 1,5 милиона, обезбијеђен донацијом Републике Србије.