Атлетски „крем“ за викенд у Бањој Луци

Неки од најуспјешнијих атлетичара из свијета и региона овог викенда посјетиће наш град и трчати трку на 10 км „Виталиjа Бањалучку десетку“, која ће бити централни догађај фестивала забаве и спорта „Run&More Парк“ који ће бити одржан 1. и 2. септембра у бањалучком Парку Младен Стојановић.

Међу њима су Стенли Кипруто из Кеније, који је на овогодишњем Бањалучком полумаратону освојио треће мјесето, затим Оливера Јевтић из Србије, која је тријумфовала на прошлогодишњој полумартонској трци у Бањој Луци, Бојана Бјељац из Хрватске која је на 4. бањалучком полумаратону освојила друго мјесто, а учешће је потврдила и једна од најбољих бх. атлетичарки Лусија Кимани.

Према ријечима Раде Рачић из Атлетског клуба „Бања Лука“, на стази ће се појавити бројна еминентна тркачка имена, међу којима су репрезентативци Србије, Хрватске, Словеније и БиХ, док ће промотерке трке бити двије познате даме из свијета атлетике – Јоланда Чеплак и Снежана Пајкић-Јоловић.

Поред трке на 10 км, организатори припремају и трку на 5 км под називом „ГоПро 5К“, а обје стартују у исто вријеме, у недјељу 2. септембра у 10.00 часова. Дан раније, у суботу 1. септембра са почетком у 17.00 часова, биће одржана и Куп трка на 1.200 метара, у којој ће се примјењивати нокаут систем. Жријебањем ће бити извучени парови који ће се такмичити за пласман у наредни круг такмичења, све до финала када ћемо добити побиједника.

– Нектар трка задовољства је искључиво хуманитарног карактера и биће одржана у суботу у 19.00 часова. Котизација за учешће у трци износи минимално 1 КМ, а сва прикупљена средства биће донирана Сервис центру ‘Дајте нам шансу-Звјездице’ Бања Лука и Дневном центру за лица са аутизмом ‘Дјеца свјетлости’’. Сви тркачи и учесници у фестивалу имаће прилику да донирају симболична средства у хуманитарној акцији ‘Трчимо за оне који то не могу’ која прати цијели догађај – рекао је Горан Ћорић, директор Сапорт маркетинг центра, који је један од организатора фестивала „Run&More Парк“.

У забавном дијелу фестивала, у суботу 1. септембра од 20.00 часова, биће одржане четири забавне трке, и то трка мушакараца на штиклама, конобара са тацнама, парова са балонима и трка у врећама.

У суботу, 1. септембра од 20.30 часова учеснике и посјетиоце фестивала очекују велика забава уз популарне ди-џејеве.  Журка се наставља и у недјељу, 2. септембра од 12.00 часова, када ће на централној бини у Парку Младен Стојановић наступити бањалучки бенд ‘Ултразвук’. Уживање у доброј музици и тркама, употпуниће и пикник у парку у недјељу, 2. септембра од 10.00 часова.

Организатори фестивала су Сапорт маркетинг центар, Атлетски клуб „Бања Лука“ и Атлетски клуб инвалида „Врбас“. Покровитељи догађаја су Министарство породице, омладине и спорта у Влади РС, Град Бањалука, те бројне друштвено – одговорне компаније попут Млијекопродукта, Тропика, Проинтера, Витинке, Бањалучке пиваре, Спорт вижна и бројних других.