Асфалтирана нова дионица Источног транзита

Први слој асфалтне подлоге данас је постављен на новој дионици Источног транзита у Обилићеву, чиме су радови на овом правцу од виталног значаја за градски саобраћај, ушли у завршну фазу, саопштено је из Одјељења за саобраћај и путеве.

По њиховим подацима, данас током дана требало би да буде завршено постављање првог слоја асфалта на новој дионици Источног транзита, од Цркве до Улице Гаврила Принципа, у оквиру радова вриједних 1,5 милиона КМ.

Према уговору са „Козарапутевима“, који изводе радове, комплетна дионица требало би да буде завршена до 1. октобра, али се очекује да би радови, евентуално, могли бити и раније завршени.

-Подземне инсталације су постављене на цијелој траси. Јуче је почело постављање првог слоја асфалта на коловозу од Цркве до Улице Гаврила Принцима а упоредо са тим се ради и на зацјевљењу потока Ђурђевац- истичу у предузећу “Козарапутеви“ .

Први слоја асфалта поставља се и на бициклистичке стазе, док су пјешачке припремљене за постављање бетонских коцки.

Упоредо с тим, изводе се радови и на проширењу Улице Гаврила Принципа преко које ће Источни транзит бити спојен са новим мостом и Западним транзитом.

-Постављена је главна водоводна цијев и у наредном периоду радиће се на прикључењу околних објеката – истичу у „Козарапутевима“.

Градња ове нове дионице одвија се у оквиру великог инвестиционог циклуса под називом „Бања Лука се гради“. Инвеститор пројекта су Путеви РС, док је Град финансирао рјешавање преосталих имовинско-правних послова, те обезбиједио средства за изградњу пјешачких и бициклистичких стаза, припадајуће јавне расвјете и оборинске канализације, као и зацјевљење Ђурђевачког потока.