Ада: При крају семафоризација раскрснице за бољу безбједност пјешака

 default

default

У настојању да се подигне безбједност на фреквентном укрштању код тзв. борачких зграда у Ади, ових дана приводе се крају радови на семафоризацији ове раскрснице.

-Постављен је семафорски уређај на раскрсници Улице Палих бораца и Булевара војводе Степе Степановића, а тренутно се ради на изградњи угибалишта ван коловоза гдје ће бити аутобуско стајалиште – кажу у Одјељењу за саобраћај и путеве.

У Одјељењу уједно апелују на возаче да буду стрпљиви и опрезни приликом проласка кроз ову раскрсницу, јер је ових дана ту више радних машина и радника, због чега се у одређеним дијеловима дана дешавају застоји на путу.

На семафоризацију ове раскрнице одлучило се након што се, изградњом стамбене зоне у близини саобраћајнице, повећао саобраћај у зони укрштања магистралног пута и Улице палих бораца, као и број грађана који свакодневно прелазе магистрални пут да би дошли до аутобуског стајалишта.

Према појашњењу из Одјељења за саобраћај и путеве, након анализе услова и начина одвијања саобраћаја и прибављене сагласности ЈП „Путеви РС“, одлучено да се постави семафор, те да се коригује ширина Улице палих бораца на самом укрштању са магистралним путем, као и да се измјесте аутобуска стајалишта на магистралном путу за 30-так метара уз изградњу угибалишта и дијела недостајућег тротоара.