Ада: Почела изградња канализације у улицама Дујкa Комљеновића и Вида Њежића

У оквиру инвестиционог циклуса „Вода 2“, данас је почела изградња канализационе мреже у улицама Дујка Комљеновића и Вида Њежића, вријeдна више од 555.000 КМ.

Градоначелник Игор Радојичић, који је присуствовао почетку радова, рекао је да су мјештани овог дијела Аде недостатак канализације истакли као главни прболем са којим се свакодоневно суочавају.

  • Овдје ће бити изграђена четири огранка канализације, укупне дужине више од једног километра. С обзиром на конфигурацију терена, посао је захтјевнији тако да ће бити изграђене још двије препумпне станице. Вјерујем да ће посао бити одрађен квалитетно и да ће становници ове двије улице имати далеко боље услове за живот – нагласио је Радојичић.

Мјештанка Анка Костић, каже да овдје живи од 1978. године и да ће сада, по први пут, овај крај добити канализацију.

  • Захвални смо Градској управи која је препознала нашу потребу за изградњом канализације и сигурна сам да ће нам живот бити олакшан након завршетка овог посла – казала је Костић.

Изoђач радова је бањалучко предузеће „Хидрокоп“, а рок за завршетак радова је 90 дана. У оквиру пројекта „Вода2“ биће изграђено више од 50 километара водовода и нове канализационе мреже.