Ада: Постављају семафор ради боље безбједности пјешака

У насељу Ада, на укрштању Булевара Степе Степановића и Улице палих бораца, данас су почели радови на инсталацији семафора на овој фреквентној раскрсници, уз измјештање аутобуског стајалишта и повезивање тротоара.

Градоначелник Игор Радојичић, који је данас обишао ову локацију, рекао је да се на овај начин рјешава један од вишегодишњих проблема мјештана Аде. Он је прецизирао да се, увођењем семафора на овој локацији, намјерава побољшати безбједност грађана, поготово оних који живе у тзв.борачким зградама.

  • Дуго времена грађани траже рјешавање проблема на овој раскрсници, прије свега из разлога безбједности. Коккретније, саобраћајница која излази на магистрални пут добија семафор и пјешачки прелаз, а поред тога биће измјештено аутобуско стајалиште на другу страну улице те тротоарима повезан сусједни пут – истакао је Радојичић.

Начелник Одјељења за саобраћај и путеве Славиша Сандић, изјавио је да би, семфоризацијом ове раскрснице, требало да се повећа безбједност грађана приликом преласка магистралног пута.

  • Ипак, пратићемо ситуацију и евентуално помјерати циклусе зеленог свјетла уколико буде требало, да не би дошло до загушења саобраћаја на магистралном путу – закључио је Сандић.