Prihvatilište za pse

Home / Građani / Prihvatilište za pse

Prihvatilište za napuštene pse grada Banje Luke je smješteno u Ramićima. O napuštenim i izgubljenim psima se vodi briga, pruža odgovarajuća veterinarska zaštita, a svi psi – koji se daju na usvajanje – prolaze, osim veterinarskog pregleda i vakcinisanja, i test procjene karaktera.

Pozivamo građane da pruže novi dom nekom od napuštenih ljubimaca, koji se sada nalaze u prihvatilištu. Sve potrebne informacije mogu da dobiju na brojeve telefona: 051/484-800, 065/481-366 i 065/516-957. Ukoliko zainteresovani usvoje psa i požele da ga sterilišu, biće izvršena besplatna sterilizacija.

Jedan od najbitnijih elemenata u okviru kontrole populacije pasa je i preventivno djelovanje na pojavu kroz rad sa najmlađima. Od 2015. godine u saradnji sa UG KOLIBA i DOGS TRUST predstavništvo za BiH (http://www.dogstrust.ba/ ) pružaju se radionice djeci školskog uzrasta u svim školama u Banjoj Luci.

U toku radionice se koriste edukativni materijali, slike pasa i situacija sa psima. Radionica sadrži različite interaktivne aktivnosti, za koje su osnova teme vezane za držanje i brigu o psima: odgovornost vlasnika, diskusije, debate, podsticanje kreativnog razmišljanja, kao i bezbjednost prilikom prilaska psima i tokom igre sa psima.

Neki od napuštenih pasa, koji čekaju da budu udomljeni, prikazani su u nastavku…

Zgužvo

4 godine, mužjak, šarpei

Vule

1 godina, mužjak, mješanac

Snupi

2 mjeseca, mužjak, mješanac

Slavica

2 godine, ženka, mješanac

Šarka

4 godine, ženka, šarplaninac

Sandra

2 godine, ženka, mješanac

Roki

6 godina, mužjak, bernski planinski pas

Reks

6 godina, mužjak, mješanac

Princes

1 godina, ženka, sibirski haski

Larisa

2 godine, ženka, zlatni retriver

Klara

6 mjeseci, ženka, mješanac

Kali

2 godine, ženka, šarplaninac

Čupka

1 godina, ženka, mješanac

Bubi

1 godina, ženka, mješanac

Bobi

1 godina, mužjak, mješanac

Alisa

5 godina, ženka, brak jazavičar

Vuli i Klara

mužjak i ženka, mješanci