Прихватилиште за псе

Home / Грађани / Прихватилиште за псе

Прихватилиште за напуштене псе града Бање Луке је смјештено у Рамићима. О напуштеним и изгубљеним псима се води брига, пружа одговарајућа ветеринарска заштита, а сви пси – који се дају на усвајање – пролазе, осим ветеринарског прегледа и вакцинисања, и тест процјене карактера.

Позивамо грађане да пруже нови дом неком од напуштених љубимаца, који се сада налазе у прихватилишту. Све потребне информације могу да добију на бројеве телефона: 051/484-800, 065/481-366 и 065/516-957. Уколико заинтересовани усвоје пса и пожеле да га стерилишу, биће извршена бесплатна стерилизација.

Jедан од најбитнијих елемената у оквиру контроле популације паса је и превентивно дјеловање на појаву кроз рад са најмлађима. Од 2015. године у сарадњи са УГ КОЛИБА и DOGS TRUST представништво за БиХ (http://www.dogstrust.ba/ ) пружају се радионице дјеци школског узраста у свим школама у Бањој Луци.

У току радионице се користе едукативни материјали, слике паса и ситуација са псима. Радионица садржи различите интерактивне активности, за које су основа теме везане за држање и бригу о псима: одговорност власника, дискусије, дебате, подстицање креативног размишљања, као и безбједност приликом приласка псима и током игре са псима.

Неки од напуштених паса, који чекају да буду удомљени, приказани су у наставку…

Згужво

4 године, мужјак, шарпеи

Вуле

1 година, мужјак, мјешанац

Снупи

2 мјесеца, мужјак, мјешанац

Славица

2 године, женка, мјешанац

Шарка

4 године, женка, шарпланинац

Сандра

2 године, женка, мјешанац

Роки

6 година, мужјак, бернски планински пас

Рекс

6 година, мужјак, мјешанац

Принцес

1 година, женка, сибирски хаски

Лариса

2 године, женка, златни ретривер

Клара

6 мјесеци, женка, мјешанац

Кали

2 године, женка, шарпланинац

Чупка

1 година, женка, мјешанац

Буби

1 година, женка, мјешанац

Боби

1 година, мужјак, мјешанац

Алиса

5 година, женка, брак јазавичар

Вули и Клара

мужјак и женка, мјешанци