• slideshow_2
  • slideshow_3
  • slideshow_4

Корисник

Нисте регистровани?

Почетна страна / Вијести / Градска инспекција: Појачане контроле у кафанама и хотелима за Нову годину
Градска инспекција: Појачане контроле у кафанама и хотелима за Нову годину PDF верзија   Верзија за штампу

Због повећаног броја туриста и страних гостију у мјесецу децембру и јануару, градско Одјељење за инспекцијске послове упозорило је да ће током предстојећих празника појачати надзор над радом угоститељских и смјештајних капацитета.

Начелник Одјељења Јанко Кецман истиче да ће посебна пажња бити усмјерена на издавање фискалних рачуна у угоститељским објектима и објектима за смјештај, ажурност и начин вођења књиге домаћих и страних гостију, евидентирање и наплата боравишне таксе на фискалном рачуну гостију, као и у посебну књиговодствену евиденцију, као и пријављивање радника код послодаваца.

- Сви угоститељи, али и власници смјештајних капацитета, требали би бити свјесни да је у протеклом периоду Град уложио значајна финансијска средства како би обезбједио атрактиван програм за предстојеће празнике, у намјери, прије свега, да привуче што већи број туриста и тиме свима који су у ланцу снадбијевања, а поготово угоститељима и хотелијерима, обезбједи додатне приходе. Међутим, сви, а посебно они, морају бити свјесни да то не значи да ћемо сједити скрштених руку и толерисати евентуално неиздавање рачуна и непријављивање гостију. Из тог, разлога, овим путем их подсјећамо да су, према закону, дужни да издају рачуне и пријављују госте, како се у предстојећим празницима не би суочили са ригорозним казнама, које прописују релевантни закони – казао је Кецман.

Како је казао, надзор над примјеном Закона о угоститељству, Закона о боравишној такси и Закона о раду обављаће градски тржишни и инспектори рада.

Градска управа града Бањa Лукa © 2008