• slideshow_2
  • slideshow_3
  • slideshow_4

Корисник

Нисте регистровани?

Почетна страна / Вијести / Подршка лицима са инвалидитетом: наредне године већа издвајања за социјалне услуге
Подршка лицима са инвалидитетом: наредне године већа издвајања за социјалне услуге PDF верзија   Верзија за штампу

Поводом Међународног дана лица са инвалидитетом, начелник Одјељења за културу, туризам и социјалну политику Наталија Тривић уприличила је данас пријем за делегацију Градског одбора удружења инвалида Бања Лука.

Током састанка у Градској управи, сумирани су остварени овогодишњи резултати, од којих је издвојен успјешно реализован пројекат уклањања архитектонских баријера на подручју града.

-На десетак локација у граду, углавном у ужем центру, недавно су изграђене нове рампе за лакше кретање лица са инвалидитетом. У континуитету смо током године подржавали програмске и пројектне активности организација које окупљају лица са инвалидитетом – истакла је Тривићева.

Она је нагласила да ће у наредној години бити повећана издвајања за социјалне услуге, које ће бити реализоване путем Центра за социјални рад, као и да ће бити уведене нове, а досадашње унапријеђене.

Од нових услуга, како је најавила – биће покренути дневни центри за стара лица у МЗ Обилићево, чије ће услуге моћи користити и лица са инвалидитетом, и за збрињавање омладине и пунољетних лица са сметњама у развоју у Лазареву.

-Планирали смо и средстава у буџету Центра за припремне активности покретања услуге становања уз подршку. Корисници ове услуге, која би требало да заживи у наредне три године, била би ментално недовољно развијена лица и лица са проблемима у менталном здрављу – закључила је Тривићева.

На данашњем састанку присуствовали су представници седам организација које чине Градски одбор удружења инвалида Бања Лука, и то: Градска организација слијепих, Удружење дистрофичара, Удружење параплегичара, обољелих од дјечије парализе и осталих тјелесних инвалида, Удружење глувих и наглувих, Удружење за помоћ ментално недовољно развијеним лицима, Удружење инвалида рада и Удружење цивилних инвалида жртава рата.

Изразили су задовољство подршком Града Бања Лука, истичући да је примјетан позитиван помак у сарадњи градске администрације са удружењима која заступају интересе лица са инвалидитетом.

Градска управа града Бањa Лукa © 2008