• slideshow_2
  • slideshow_3
  • slideshow_4

Корисник

Нисте регистровани?

Почетна страна / Вијести / Петрићевац: Школарци добили "учионицу у природи"
Петрићевац: Школарци добили "учионицу у природи" PDF верзија   Верзија за штампу

Начелница Одјељења за културу, туризам и социјалну политику Наталија Тривић и директорица Основне школе „Милош Црњански“ Весна Бањац, данас су озваничиле завршетак пројекта уређења „учионице у природи“ у дворишту ове школе у насељу Петрићевац.

Ријеч је о пројекту које је реализовало удружење грађана "Буди другачији" и Градска управа. Такође, овом приликом је озваничен и завршетак радова на уређењу дворишта и изградњи заштитне ограде око спортског терена.

- Град је суфинансирао пројекат уређења учионице у природи. То је само један од 14 пројеката, подржаних на јавном позиву за пројекте удружења грађана који имају за циљ остваривања права дјеце - истакла је овом приликом начелница Тривић.
Осим тога, она је подсјетила да је Градска управа раније подржала више пројеката у овој школи, а један од њих је и уређење спортског игралишта.

Директорица школе Весна Бањац се захвалила Градској управи која је препознала потребу да се уреди школско игралиште, као и удружењу „Буди другачији“ и  активисти ове организације Драшку Станивуковићу.

- Градска управа је препознала потребе основних школа и помаже нам у реализацији пројеката чији је циљ побољшање услова школовања наших ђака - истакла је она и додала да су градске власти ове године помогле и пројекат уређења подручне школе у насељу Мотике.

Драшко Станивуковић, који је уједно и одборник у Скупштини Града, нагласио је да је овај пројекат реализован уз ентузијазам мјештана Петрићевца и подршку Градске управе.

- Заједно са ученицима раније смо посадили 250 садница у дворишту школе, а у сарадњи са Градском управом, ограђено је и спортско игралиште - истакао је Станивуковић.


Градска управа града Бањa Лукa © 2008