• slideshow_2
  • slideshow_3
  • slideshow_4

Корисник

Нисте регистровани?

Почетна страна / Вијести / Ускоро конкурс: Град награђује најбоље студенте са по 2.500 КМ
Ускоро конкурс: Град награђује најбоље студенте са по 2.500 КМ PDF верзија   Верзија за штампу

Градскa управа расписаће у понедјељак, 16. октобра, конкурс за додјелу градских стипендија студентима првог циклуса високошколског образовања, у оквиру овогодишњег програма подршке младимa, вриједног више од 1,6 милиона КМ.

Овогодишњим градским буџетом за стипендирање предвиђено је 1,6 милиона КМ, с тим да ће, по процјенама, једна трећина бити усмјерена за студенте.

Према конкурсу, који ће бити званично објављен у понедјељак, додјељују се три врсте стипендија, a највећа помоћ je предвиђена за студенте који су изабрали неке од дефицитарних звања, и то мјесечни износ од 250 КМ (на годишњем нивоу 2.500 КМ, с обзиром на то да се стипендија исплаћује само за вријеме трајања школске године). Истовремено, мјесечна стипендија за остале студенте (по социјалном статусу и школском успјеху) износиће 130 КМ.

Према овогодишњим правилима, у дефицитарне студије сврстани су електротехника, биологија и физика.

Упоредо с тим, крајем новембра би требало да буду познати резултати јавног конкурса за додјелу стипендија ученицима средњих школа. Према објашњењу надлежних из Одјељења за образовање, здравство, омладину и спорт, на објаву резултата овог конкурса чека се нешто дуже, јер се ове године за наведене стипендије пријавило чак 1.300 ученика, и то највећи дио њих по основу оствареног школског успјеха.

Они ће на годишњем нивоу добити стипендију од 800 КМ (стипендисти по основу школског успјеха и социјалног статуса), те 1.600 КМ они који су изабрали неке од дефицитарних звања. Ове стипендије се исплаћују у мјесечним траншама, и то 10 мјесеци у години.

Градска управа града Бањa Лукa © 2008