• slideshow_2
  • slideshow_3
  • slideshow_4

Корисник

Нисте регистровани?

Почетна страна / Вијести / Пењачки фестивал „Drill and Chill“ у кањону Тијесно: Атракција и понос града
Пењачки фестивал „Drill and Chill“ у кањону Тијесно: Атракција и понос града PDF верзија   Верзија за штампу

Бања Лука има потенцијала за бољи развој авантуристичког и етно туризма и итекако је спремна да прими све оне туристе који су заинтересовани за слободно пењање на локацијама као што је кањон Тијесно, казао је предсједник Скупштине града Зоран Талић приликом данашње посјете пењачком фестивалу „Drill and Chill“, који се одржава у Горњим Рекавицама.

У Бању Луку је 7. августа, када је отворен фестивал, стигло око 150 туриста, пењача из 15 земаља, који имају само ријечи хвале када су у питању Бањалучани, љепоте кањона Тијесно и домаћа храна. Поред пењача посебна атракција су такозвани хајлајнери, акробате који ходају преко једне врсте најлонског ужета, које постављају између стијена преко кањона.

- Драго ми је да је Бања Лука домаћин трећег Међународног фестивала пењача и хајлајнера. Мислим да је ово одлична порука која ће отићи у петнаестак земаља одакле су дошли наши гости. Важно је да и ми као грађани Бање Луке будемо свјесни овог потенцијала. Мислим да и ми у Градској управи требамо више радити на томе да експлоатишемо ово подручје у туристичком смислу. Ова прича ће имати своје значајно мјесто у комплетној туристичкој понуди града. Биће нам циљ да у наредном периоду покушамо да, уз рафтинг, и ову врсту понуде унаприједимо и понудимо туристима – рекао је предсједник Скупштине Зоран Талић.

Уз предсједника учеснике фестивала посјетио је директор Туристичке организације Бањалуке Остоја Барашин, који је истакао важност подршке оваквим догађајима и додао да су ТОБЛ и град, у складу са својим могућностима, подржавали „Drill and Chill“ фестивал, који већ трећу годину привлачи све већи број авантуриста.

У камповима код Горње Рекавице и на пењачким смјеровима у кањону Тијесно до 18. септембра дружиће се пењачи из свих крајева свијета. Организатори из пењачког клуба „Extreme“ поред спорта, који желе да промовишу, за учеснике су припремили различите активности.

Градска управа града Бањa Лукa © 2008