• slideshow_2
  • slideshow_3
  • slideshow_4

Корисник

Нисте регистровани?

Почетна страна / Вијести / Рођендански концерт "Бањалучанки" на Кастелу у сриједу
Рођендански концерт "Бањалучанки" на Кастелу у сриједу PDF верзија   Верзија за штампу

Поводом 40 година постојања и успјешног рада, Женски камерни хор „Бањалучанке“ одржаће концерт на тврђави Кастел, у сриједу, 21. јуна, с почетком у 21.00 час. Улаз на концерт је слободан.

Композитор и диригент хора Младен Матовић, рекао је да је концерт пажљиво припреман пуних шест мјесеци, те да ће у репертоарском смислу, понудити стилску и жанровску разноврсност по којој су "Бањалучанке" постале препознатљиве на својим концертним наступима широм региона.

-Концептуално, концерт ће бити подијељен у три дијела тако да ћемо у првом дијелу чути неколико веома захтјевних композиција умјетничке музике од периода ренесансе па све до савремених аутора 21. вијека, у другом дијелу хор ће се представити избором композиција из богате ризнице традиционалне музике Балкана, док ће трећи дио обухватити популарнији репертоар и публици понудити својеврсни музички времеплов сачињен од хорских обрада великих свјетских хитова поп-рок и филмске музике – рекао је Матовић.

Према његовим ријечима, рођендански концерт хора окупиће велики број чланица свих досадашњих генерација "Бањалучанки", које ће на крају концерта заједно извести неколико композиција.
-Концерт ће бити обогаћен подршком гудачког оркестра и великог броја инструменталиста и солиста јер нам је жеља да направимо још једну ноћ за памћење, достојну јубилеја – закључио је Матовић.

Градска управа града Бањa Лукa © 2008