• slideshow_2
  • slideshow_3
  • slideshow_4

Корисник

Нисте регистровани?

Почетна страна / Вијести / Бесплатно учешће у културним и спортским садржајима за дјецу из вишечланих породица
Бесплатно учешће у културним и спортским садржајима за дјецу из вишечланих породица PDF верзија   Верзија за штампу

На иницијативу Градске управе, данас је потписан Меморандум о сарадњи између Удружења породица са четворо и више дјеце и 25 удружења из области културе и спортских организација.

Вршилац дужност Одјељења за културу, туризам и социјалну политику Наталија Тривић казала је да је Град путем Одјељења за културу, туризам и социјалну политику и Одјељења за образовање, здравство, омладину и спорт покренуо иницијативу да се омогући дјеци из вишечланих породица са подручја града Бање Луке учешће без накнаде у културним и спортским садржајима.

-Драго нам је да је иницијатива одмах препозната и да ће данашњим потписивањем меморандума то бити омогућено, односно да ће дјеца моћи несметано да се укључују у спортске, културне и друге активности. То је само један од начина на који подржавамо вишечлане породице у граду – нагласила је Тривићева и додала да Град пружа подршку Удружењу и кроз редовно финансирање, стипендије за ученике и студенте, те бесплатан боравак дјеце у вртићима.

И у наредном периоду, према ријечима вршиоца дужности начелника Одјељења за образовање, здравство, омладину и спорт Драгана Бањца -  планирано је потписивање меморандума са новим удружењима и организацијама. Данашње потписивање је уприличено и поводом десет година постојања и рада Удружења породица са четворо и више дјеце, које окупља преко 600 породица.

-Желимо да свако дијете које има жељу и вољу да се бави спортом то и постигне, а никако да буде ускраћено из материјалних разлога. Ово је само један од начина којим ћемо ми у наредном периоду популаризовати сам спорт и наша настојања да што више бањалучке дјеце укључимо у бесплатан спорт – истакао је Бањац.

Предсједник Удружења породица са четворо и више дјеце, Јован Радовановић захвалио је Граду на препознавању потребе да се дјеца из вишечланих породица баве спортом бесплатно.

-Знајући да је преко 70 одсто породица са четворо и више дјеце незапослено и да немају никаквих примања, значајна је свака марка која остане у буџету те породице – рекао је Радовановић, те захвалио и удружењима и организацијама које су обезбиједиле дјеци да се баве разним активностима.

Невенка Родић из Студија глуме „Рода“ каже да се радује што је Град препознао ту иницијативу и позвао на сарадњу удружења из области културе и спорта.

-Весели ме што ћу примити нове мале глумце, који могу да дођу и да се упишу без накнаде – нагласила је она.

Задовољство што је имао прилику да буде учесник ове иницијативе, изразио је и Александар Врховац из ОФК „Спартак“.

-Жао ми је што постоје дјеца која због лошег материјалног стања у породици не могу да се баве спортом и зато поздрављам ову иницијативу и желим да их буде још више – казао је Врховац и напоменуо да је њихов клуб и до сада водио рачуна не само о дјеци из вишечалних породица него и слабијег финансијског стања и самохраних родитеља.
-Исто мишљење имају и све моје колеге које су данас овдје били присутни на потписивању меморандума – закључио је Врховац.

Списак удуржења са којима је Удружење са четворо и више дјеце потписало меморандум погледајте овдје.

Градска управа града Бањa Лукa © 2008