50 рампи за особе са инвалидитетом

Како би се олакшао приступ особама са инвалидитетом, ове седмице ће на више локација на градском подручју започети изградња приступних рампи на саобраћајницама.

Према најавама из Одјељења за саобраћај и путеве, биће изграђено око 50 рампи које ће користити за особе са инвалидитетом, што би им знатано требало да олакша кретање.

– На основу ранијих састанака и анализа са удружењима, које окупљају особе са инвалидитетом, израђена је анализа стања јавног превоза и евидентиране локације на којима је потребно изградити нове инвалидске рампе и санирати постојеће, оштећене рампе. У складу с тим, утврдили смо приоритетне локације на којима ћемо радити овог љета – кажу у Одјељењу за саобраћај и путеве.

У првој фази, биће изграђене рампе у сљедећим улицама: Здравка Челара, Патријарха Макарија Соколовића, Теодора Колконтрониса, Ђуре Даничића, Тржничкој и Иве Лоле Рибара.

– Поред набројаних улица, изградња рампи за особе са инвалидитетом и санација тротоара изводиће се и у Трапистима, од раскрснице на укрштању Булевара Милутина Миланковића, Улице Илије Гарашанина и Слатинске улице до Завода за физикалну медицину и рехабилитацију „Др Мирослав Зотовић“ – додају из Одјељења за саобраћај и путеве.

 Фото: архива

Фото: архива