120.000 КМ за мале пројекте у свих 57 насеља

У оквиру ширег плана којим се настоји изаћи у сусрет мјештанима за ситне интервенције у простору, Град је и овогодшњим буџетом планирао средства за подршку такозваним „малим пројектима“ мјесних заједница.

Укупно 120.000 КМ предвиђено је за овај јединствени пројекат, који Градска управа од 2017. године реализује са савјетима свих 57 бањалучких мјесних заједница.

Начелница Одјељења за општу управу Сања Павловић нагласила је да се „мали пројекти“, које делегирају сами мјештани, односно савјети мјесних заједница, односе на рјешавање мањих инфраструктурних радова, спољашње и унутрашње уређење објеката и дворишта мјесних заједница, као и уређење значајних објеката и њихове околине на подручју свих насеља.

Путем јавног позива свака мјесна заједница може да предложи највише два пројекта у појединачној вриједности до 2.500 КМ, а овогодишњи позив, према најави надлежног одјељења, требало би да буде расписан у другој половини године.

За пројекте који су одабрани по позиву из 2018. године, Град ће према достављеним спецификацијама за сваки пројекат МЗ, наредног мјесеца расписати јавну набавку за избор извођача радова.

У међувремену, према подацима надлежног одјељења, у прошлој години реализовани су „мали пројекти“ за 40 мјесних заједница.

Тако је, између осталог, реконструисано постојеће спортско игралиште у Улици Јасмира Малчића на Побрђу, саниран кров на Дому културе у Пискавици, те уређене учионице у подручној Основној школи „Свети Сава“ у Павловцу.

 Школа у Павловцу (Фото: архива)

Школа у Павловцу (Фото: архива)