„Љето на Врбасу“: У недјељу скокови са Градског моста

Скоковима са Градског моста, једним од заштитних знакова „Љета на Врбасу“, у недјељу 22. јула биће и званично отворена ова, традиционална манифестација, која је, од ове године обогаћена низом атрактивних садржаја, попут новог туристичког производа – спуштања ужетом преко Врбаса.

Према најавама из Туристичке организације (ТОБЛ), овогодишњу „Бањалучку ласту“ скакаће двадесетак младића из цијелог региона. Почетак је заказан за недјељу, у 14.00 часова.

Из програма „Љета на Врбасу“, које ће трајати од 22. до 29. јула, вриједи издвојити још један новитет – биоскоп на отвореном, који ће бити организован на тврђави Кастел 24.јула, са почетком у 21.00 час. Ипак, један од најтрактивнијих садржаја је тзв. зип-лајн спуст на ужету изнад ријеке Врбас, а из ТОБЛ-а најављују да ће обезбиједити неколико бесплатних спуштања за оне који се укључе у наградну игру на фејсбук страници ТОБЛ-а.

– „Љето на Врбасу“ је традиционална манифестација у нашем граду која има за циљ да из године у годину нуди што више спортско-туристичких садржаја који чине јединствену туристичку понуду. То није само локална манифестација већ настојање Туристичке организације Бања Лука да она буде туристички производ који ће сваке године биљежити раст посјета туриста. Уколико томе додамо да се непосредно и за вријеме одржавања „Љета на Врбасу“ организују и друге фестивалске манифестације, то је онда увезани туристички производ који ће обухватити дневне и вечерње програме по избору посјетилаца – рекла је начелник Одјељења за културу, туризам и социјалну политику Наталија Тривић.

 

Поред тога, „Љето на Врбасу“ и ове године нуди бројне спортске садржаје – фудбал на пијеску, одбојка на пијеску, баскет за дјечаке и дјевојчице, школа спортско-рекреативног роњења, као и међународни турнир у одбојци на пијеску.

– У недељу, 29. јула, организујемо и котлићијаду, која ће бити одржана у подне на плажи испод тврђаве Кастел. Стручни жири ће и ове године оцијенити најбоље котлић који екипе вриједно припреме. Због радова на градској плажи код Зеленог моста сва спортска дешавања биће премјештена у водени парк Аквана, осим трке дајак-чамаца. Као и прошлих година, бираћемо и сада најљепши дајак чамац. Трка дајака ће бити одржана на плажи Абација, 29. јула с почетком у 17.00 часова – кажу у Туристичкој организацији Бања Лука.

Комплетан програм „Љета на Врбасу“ можете погледати овдје.

„Плес под звијездама“

Првобитно је било планирано да се првог дана „Љета на Врбасу“, у недјељу 22. јула, одржи “Плес под звијездама”, овогодишњи новитет манифестације, којем су се придружили и плесни кубови Гема и Танго Натурал. Међутим, пошто је yа недјељу увече најављено лоше вријеме, организатори су одлучили да „Плес под звијездама“, умјесто 22. јула, буде одржан 29. јула на плажи код дворане Обилићево, са почетком у 21.00 час.  У плесној чаролији под звијездама моћи ће да учествују сви који дођу на обалу Врбаса.