Јавни позив за додјелу подстицаја и премија за развој пољопривредне производње

Центар за развој пољопривреде и села расписао је данас јавни позив за додјелу подстицајних средстава (суфинансирање) и премија за развој пољопривредне производње за 2018. годину. Позив је отворен у наредних 30 дана.

Основни циљеви додјељивања подстицајних средстава су унапређење и јачање пољопривредног сектора, стварања тржишно оријентисаних произвођача, јачања њихове конкурентности и смањења стопе незапослености.

 

Подстицајна средства за развој пољопривредне производње по овом позиву додјељиваће се за суфинансирање воћарске и производње у заштићеним просторима, изградње хладњача и сушара и објеката за узгој стоке, набавку опреме и пољопривредне механизације,  и др.

Одобрена средства могу се остварити искључиво по основу банковне уплате на рачун добављача (средства се уплаћују на текући рачун корисника подстицајних средстава, за набављена средства) или оригиналног предрачуна добављача (одобрени дио средства се уплаћују на рачун добављача).

Конкурсне пријаве за додјелу подстицајних средстава са свим прилозима потребно је доставити на адресу: Центар за развој пољопривреде и села, Служба за планирање и развој, Југ Богдана 4, Бања Лука или лично, предајом у канцеларији Службе за планирање и развој Центра, радним даном од 8,00 до 15,00 часова.

Све додатне информације могу се добити у канцеларији Службе за планирање и развој Центра или на телефоне: 051/433-639 и 433-622.

Комплетан јавни позив и Правилник погледајте овдје.